نوع برخورد مخالفین قرآن با قرآن
- پیش بینی نوع برخورد مخالفین قرآن با قرآن
«این خداست که قرآن را بر تو نازل نمود. برخی از آیات آن محکم هستند که آنها اصل این کتاب می باشند و بقیه متشابه. و امّا افرادی که مسائلی در دل دارند همیشه به متشابهات آن استناد می کنند، که برخی از موضع مسئله سازی این کار را می کنند و برخی نیز از موضع ارتباط دادن آیات به مسائل مربوط به آنها! در حالیکه ارتباط آیات با مسائل فقط خدا می داند و اندیشمندانی می دانند که می گویند: ما به تمامیت آن ایمان داریم، محکم و متشابه آن همه حرف خداست».آل عمران/ 7
(در رابطه با موضوع محکم و متشابه در مقدمه صحبت شده است).
آیه پیش بینی می کند که کسانیکه مسائلی در دل دارند (یعنی مثلاً قرآن با منافع آنها نمی خواند یا آنرا سدی در راه خود می بینند)، برای مسئله سازی همیشه به آیات متشابه آن (یعنی به آیاتی که موضوعیت و مناسبت خاص خود را دارد) استناد می کنند.
این پیش بینی قرآن تا امروز که درست درآمده است.
کسانیکه با قرآن مشکل دارند همیشه از میان بیش از شش هزار و ششصد و شصت آیه فقط به تعداد انگشت شماری از آنها استناد می کنند، که آیات متشابه هستند، یعنی زمان و مکان و موضوعیت و مناسبت خاص خود را داشته و دارند. برای مثال مسئله زنان را در نظر می گیریم. امروزه این مسئله از مسائل روز است.
کسانی که مذهب را خوش نمی دارند فقط به چند آیه انگشت شمار قرآن در رابطه با زنان استناد می کنند که اصلاً هیچ ارتباطی به مسائل حقوقی و قضائی و انسانیِ زنان ندارد. مثلاً به آیه 59 سوره احزاب استناد می کنند که خطاب به زنان و دختران محمد و زنان ایمان داران می گوید: روی خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و از زخم زبان رنجیده نشوند. این آیه مربوط به دوران تحت فشار بودن محمد و هواداران وی بوده است (که در مقدمه صحبت آنرا کردیم)، و اساساً هیچ ارتباطی به مسئله زنان و حقوق آنها ندارد.
آیات محکم زیـادی در قـرآن هـست که به مـسـائل حـقـوقی، قـضـائی، انسانی زنان در رابطه های مختلف مربوط می شود، ولی مخالفین هیچگاه با آنها کاری ندارند و به آنها استناد نمی کنند. مثلاً آیه 35 سوره نساء یکی از آیاتی است که به مسائل حـقـوقی زنان در اختلافات خانوادگی مربوط می شود:
« وَإِنْ خِفْـتُمْ شِـقَاقَ بَیْنِهـِمَا فَابْعَثُوا حَکَمًا مِنْ أَهْـلِهِ وَحَکَمًا مِنْ أَهْـلِهَا إِنْ یُرِیدَا إِصْلاحًا یُوَفِّقِ اللَّهُ بَیْنَهُمَا ...».
« و اگر ترسیدید که کار آنها (یعنی کار زن و شوهر) به جدائی بکشد، یک نفر از خانواده مرد و یک نفر از خانواده زن را به عنوان داور انتخاب کنید تا مسائل آنها را بررسی کنند. اگر هر دوی آنها (یعنی زن و شوهر) خواهان آشتی باشند خدا آنها را توفـیق می دهد».